Пълни заплати за общинарите в Монтана от септември

Пълни заплати за общинарите в Монтана от септември

Пълна заплата заетите в администрацията в града и изнесената в селата, общинския съвет, хората на първа линия, които обслужват социалните проекти по време на пандемията от COVID-19 ще получат в началото на октомври за септември, съобщи кметът Златко Живков.
“Благодаря на всички, които в последните месеци - юни, юли и август, излизаха по 5 дни неплатен отпуск. Благодаря им за солидарността. Въпреки мерките, общината не е спирала работа, това гражданите трябва да го знаят”, каза още кметът на Монтана. Златко Живков е работодател на 1 500 души в 58 звена на общината.
“Смятам, че преодоляхме много тежък период от годината. С тези мерки спасихме 200 души да не бъдат пратени на борсата”, каза още градоначалникът на Монтана.
Въпреки ограничителните мерки заради COVID-19 община Монтана няма проблеми с изпълнението на бюджета за първите шест месеца на годината.
“Това се дължи най-вече на събирането на такса смет. Данък недвижими имоти догонва вече резултатите от миналата година. Налозите върху моторните-превозни средства леко изостават. Между 1 и 13 милиона лева изостават с изпълнението на бюджетите си областните центрове в страната”, каза още Живков. 

04.09.2020, 13:58 часа
1286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha