Трима се борят за кметския стол в белослатинското село Соколаре

Трима се борят за кметския стол в белослатинското село Соколаре Трима кандидати се впускат в надпреварата за кметския стол в белослатинското село Соколаре, научи агенция BulNews.
За високия пост ще се борят Митко Петков от Коалиция „БСП за България”, Йорданка Груева от ДПС и дългогодишния секретар на кметството Йошка Петкова. Тя излиза на изборите от политическа партия ГЕРБ, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина Цветелина Андровска.
Една е образуваната избирателна секция в Соколаре. Тя ще бъде разположена в местния пенсионерски клуб. Под въпрос е дали в населеното място ще има подвижна секция. Към момента подадените заявления в Общинската избирателна комисия за гласуване в подвижна секция са 9 на брой. За разкриването й обаче трябва да са 10 заявления, уточни Цветелина Андровска.
Извънредните избори в белослатинското село Соколаре ще се проведат на 27 септември. До тях се стигна след като досегашния селски първенец Николай Нинов подаде оставка след като в дома му бяха намерени цигари без бандерол и незаконни боеприпаси. Униформените се натъкнаха на контрабандата през месец януари тази година.

Ексклузивно в BulNews! Откриха незаконни оръжия и много боеприпаси в дома на кмет на ГЕРБ във Врачанско

Ден след полицейската акция и хвърлената оставка от Нинов Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина прекрати кметските му провомощия. Оставката му като кмет бе поискана и от партия ГЕРБ, която го издигна на поста.
Кметът на Соколаре стана известен през 2015 година, когато преди местните избори заведе съселяните си на екскурзия. От друг адрес в Соколаре също бяха иззети незаконни боеприпаси. Жители на населеното място са категорични, че ако се кандидатира отново ще подкрепят Николай Нинов на изборите.Той обаче не е сред мераклиите за високия пост.

 
04.09.2020, 14:34 часа
754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha