Започна благотворителният турнир по плажен волейбол във Видин

Започна благотворителният турнир по плажен волейбол във Видин Започна седмото издание на Традиционния благотворителен турнир по плажен волейбол на градския плаж "Баба Вида" във Видин.
Организира се в полза на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Записани са 9 отбора за мъже и 6 дамски. Има вероятност полуфиналите и финалите да се играят утре, сподели Емилиян Недялков от организаторите.
"Първоначалната ни идея беше, че ще бъде в един ден, но интереса се оказа доста голям. като гледаме колко са боря на мачовете, миналата година с 9 отбора едвам успяхме да приключим в рамките на деня, а сега смятам, че полуфиналите и финалите ще се играят утре, а може би и някой мач от групите", допълни още той.
Сестрите Йоана и Мерилин Николови са една от дамските двойки. За Йоана това е първо участие, а за Мерилин второ.
"Участваме заедно двете, като отбор и се нядяваме да се представим достойно. Лично аз играя плажен волейбол от пет години и ми харесва... Аз се пускам с нея за удоволствие, и ако може да направим нещо хубаво, ще бъде добре. По-миналата година отново играх и станахме четвърти", споделят сестрите.
Тъй като тази година няма пострадали служител на МВР във Видин, организаторите са решили събраните средства да бъдат дарени за закупуване на модернизирана, съвременна технология за алтернативна комуникация за деца и възрастни със специални потребности и затруднения в комуникацията, диагностицирани с нарушение от аутистичния спектър /Синдром на Рет, синдром на Даун, детска церебрална парализа, различни интелектуални нарушения, множествена склероза, Алцхаймер и др./", обясниха организаторите. 
05.09.2020, 14:29 часа
910 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha