Бебе на 9 месеца от Благоевград е дало положителна проба за коронавирус

Бебе на 9 месеца от Благоевград е дало положителна проба за коронавирус 9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус, съобщи директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград д-р Огнян Митев.
Детето е било настанено в Детското отделение на лечебното заведение със съмнение за COVID-19. Направен е PCR тест в лабораторията към болницата, а след излизане на положителния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, посочи д-р Митев.
По думите му детето е с пневмония, но състоянието му не може да се определи като тежко. Причината да бъде транспортирано в столицата е изискването деца с коронавирусна инфекция да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, уточни д-р Митев. Той допълни, че PCR тестът на майката също е положителен.
Към момента капацитетът на леглата за лечение на COVID-19 в болницата в Благоевград е запълнен малко над петдесет процента, допълни директорът на лечебното заведение. Ситуацията е значително по-спокойна в сравнение с предишни седмици, когато имаше и много случаи. В инфекциозно и във вътрешно отделение са настанени около 25 човека с коронавирус.
През изминалото денонощие в областта има петнадесет нови случая, сочат данните от Единния информационен портал.
09.09.2020, 15:18 часа
797 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha