Кметът на Видин посрещна посланика на Република Ирландия /снимки/

Кметът на Видин посрещна посланика на Република Ирландия /снимки/ Визитата в Община Видин е по инициатива на Н. Пр. Майкъл Форбс, съобщиха от местната управа. Д-р Цветан Ценков посрещна дипломата и му подари картина с емблемата на града – средновековната крепост „Баба Вида“. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Десислава Тодорова и Светослав Скорчев. 
По време на разговорите беше обсъдена темата за дипломатическите отношения между България и Ирландия, които датират от преди 30 години.
Дискутирани бяха и възможностите за задълбочаване на контактите между двете държави, както и бъдещи бизнес отношения. Специално внимание бе обърнато на инвестициите, които се реализират във Видин, сред които строителството на магистралния път до София. Д-р Ценков запозна посланика с историята на Видин, след което гостът разгледа културно-исторически забележителности в града.
Днес, от 11 часа Майкъл Форбс ще открие изложба с 22 панела - снимки и текст на български и английски език, посветена на ирландския писател Джеймс Джойс, която е подредена в Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин.
 
11.09.2020, 09:53 часа
416 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha