Борци от Оряхово станаха втори в България при кадетите /снимки/

Борци от Оряхово станаха втори в България при кадетите /снимки/ Борците на оряховския клуб по борба "Надежда 2014" заслужиха адмирации с представянето си на републиканския лично-отборен шампионат в Сливен, който завърши днес.
Над 150 състезатели от родни клубове излязоха на тепиха, където възпитаниците на почетния гражданин на Оряхово м.с. Огнян Григоров се бориха като лъвове и заслужиха второто място в отборната надпревара. Пред шестимата юнаци от Оряхово се класира многолюдната команда на "Левски", която стигна до върха само със 7 точки преднина. За сравнение борците от крайдунавския град бяха шест и се завърнаха с 6 медала, докато само в една категория от синия клуб пуснаха 7-ина на тепиха, разказа кметът на Оряхово Росен Добрев, който беше заедно с младите спортисти.
Златните медали при кадетите в Сливен заслужиха европейският медалист Борислав Кирилов, който при 48-килограмовите прегази като валяк опонентите, и Красимир Калоянов в кат. до 51 кг.
Вицешампиони на България станаха: Борислав Емилов /45 кг/ и Виторио Василев /80 кг/. С бронзови медали от Сливен се завръщат Асен Мирославов /45 кг/ и Марио Митков /110 кг/.
Зад "Надежда 2014" са доста клубове с традиции, като третото място стана притежание на ЦСКА.
 
11.09.2020, 14:20 часа
1031 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha