Гърция и САЩ провеждат военно учение

Гърция и САЩ провеждат военно учение Гърция и САЩ започват днес петдневни танкови учения със стрелба на полигона Ксанти в Северна Гърция, съобщава гръцкият вестник "Етнос", цитиран от ТАСС.
На практика на полигона ще бъде проведено състезание между танкови екипажи в опитно каране на танкове и точност на стрелбата. Tank Challenge 2020 са организирани от базирания в Ксанти 4 армейски корпус на въоръжените сили на Гърция. Американските екипажи M1A2 "Ейбрамс" ще се състезават с гръцките. В ученията ще участват също танкове Леопард 2 в модификация LEO2HEL от 23-а и 25-а бригада на въоръжените сили на Гърция и LEO2A4 от 21-а и 12-а бригада, предава БТА. 
Преди това телевизия Open TV отбеляза, че съвместните учения на Гърция и САЩ с участие на бронирана техника ще се проведат с цел поддържане на максимална степен на бойна готовност. Телевизията съобщи, че американците за пръв път участват в такъв вид стрелби в Североизточна Гърция. За съвместните гръцко-американски танкови учения бе съобщено на 8 септември на фона на съобщения от Анкара за прехвърляне на 40 турски танка към границата с Гърция.
14.09.2020, 14:36 часа
698 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha