Родни производители, занаятчии и стотици врачани присъстваха на откриването на Врачанския панаир /снимки/

Родни производители, занаятчии и стотици врачани присъстваха на откриването на Врачанския панаир /снимки/ По традиция, на големия християнски празник – Кръстовден, бе дадено началото на Традиционния Врачански есенен панаир. 
Събитието бе открито от кмета Калин Каменов.
„Тази година е изпълнена с много предизвикателства. С моя екип взехме решение поредното издание на Традиционния Врачански есенен панаир да се проведе, макар и без големите концерти и откритите бирарии, в които се събират много хора. Фокусът на тазгодишното издание са българските производители, майсторите на стари занаяти и децата. Мисля, че няма човек, който да не иска да създаде семейство и да осигури най-доброто за своето дете. Точно поради тази причина се постарахме на панаира да има достатъчно атракциони, на които децата да се забавляват. Присъствието на майсторите на старите занаяти отново е възможност за най-малките жители на града да се докоснат до нашето минало. С общи усилия и вашата подкрепа, традицията е жива и на Есенния панаир отново участват български производители. Скъпи съграждани, в тези трудни времена разбрахме, че сме силни само, когато сме единни и работим за нашия общ дом! Нека продължим да надграждаме постигнатото и да развиваме нашия град, в името на децата ни!“ – с тези думи кметът Каменов постави началото на традиционния за града форум.
Програмата продължи с изпълнения на танцовия състав на ансамбъл „Хемус“ към Община Враца.
На официалното откриване присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общински съветници, ръководният екип на местната администрация, граждани и общественици.
В тазгодишното издание на панаира отново има атрактивни стоки и продукти, автентични български занаяти и търговци от цялата страна.
След изключителния интерес от предходните издания и през тази година ще се проведе Фермерски пазар. На щандовете на производителите се предлагат екологично чисти млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб, специални селекции сиропи, вина и сокове,  натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали. За най-малките посетители на Врачанския панаир са предвидени много атракциони и забавления.
Събитието ще се проведе в периода 14 -18 септември.
14.09.2020, 20:42 часа
2894 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha