Екоинспектори намериха 4 350 кг опасно вещество в "Химко"

Екоинспектори намериха 4 350 кг опасно вещество в "Химко" Открито е опасно вещество на територията на бившия торов завод „Химко“, съобщиха от РИОСВ във Враца.
Екоинспектори са намерили 15 варела, всеки по 290 кг, с токсичния материал трихлоретилен. Общото тегло на опасното вещество е 4 350 кг, допълниха от РИОСВ.
Те са били намерени тази тази сутрин след проверка в един от складовете на „Химко“, като резултатите вече са докладвани в екоминистерството. 
От РИОСВ във Враца уточниха, че собственикът „Инвестбанк“ АД, е бил уведомен и му е издадено предписание за залежалите химикали, които се третират като опасни, да бъдат класифицирани като опасни отпадъци и да бъдат предадени за транспортиране и третиране на лица, които имат разрешение за обезвреждане и притежават необходимите документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. 
Към момента опасните химични вещества са в склад с ограничен достъп. Опаковките им са в добро състояние, като според експертите целостта им не е нарушена и няма как да изтекат или да се разпилеят. Назначена е денонощна охрана и е осигурено постоянно видеонаблюдение.
15.09.2020, 11:04 часа
2265 1
Коментари

ясна работа

15.09.2020, 19:10 часа
явно някой има нужда от химикалите
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha