Вижте как зеленчуците помагат на отслабването

Вижте как зеленчуците помагат на отслабването Диетологът Наталия Пугачева изброи зеленчуци, които трябва да се консумират от хора, които искат да отслабнат. Различни салати, особено спанак и целина, са идеални храни за отслабване, каза тя.
"В допълнение към високото съдържание на фибри, фолиева и аскорбинова киселина, листата на марулята съдържат много калий, естествен диуретик", каза диетологът в интервю.
За по-добро усвояване на хранителните вещества, лекарят препоръча подправянето на салатата с малко количество растително масло. Други зеленчуци, помагащи за отслабване, включват зеле, краставици и цвекло. Освен че са с ниско съдържание на калории, тези храни насърчават нормалното храносмилане и спомагат за подпомагане на енергийния метаболизъм, предаде БГНЕС. В допълнение, диетологът препоръчва да се включат в диетата зеленчуци с пикантен вкус - джинджифил, хрян, лук и чесън.
„Всеки от тях има свои специални полезни компоненти, биологично активни вещества, които имат антисептично, антиоксидантно, стимулиращо действие, което е много полезно за тези, които водят здравословен начин на живот“, заключи тя.
15.09.2020, 14:49 часа
963 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha