ВАП разпореди проверки по случая с 10-годишното дете, ударено от ток във Великотърновско

ВАП разпореди проверки по случая с 10-годишното дете, ударено от ток във Великотърновско Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно инцидента при който 10-годишно момче беше ударено от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя, община Велико Търново.

Ток удари дете по време на игра, в болница е

ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини да осигуряват изграждането, експлоатацията, поддържането и развитието на мрежите и съоръженията за външно осветление на територията на общината за имоти - общинска собственост, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури в страната, да бъдат разпоредени проверки по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).
При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.
Проверките ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.
15.09.2020, 15:18 часа
455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha