Изправят пред съда рецидивист, пребил пенсионер в Благоевградско

Изправят пред съда рецидивист, пребил пенсионер в Благоевградско Обвиняем за закани с убийство на пенсионер в благоевградското село Крупник е изправен на подсъдимата скамейка, съобщават от прокуратурата.
33-годишният В. Й. обвиняем живее в селото. От детските си години той познава Н. М. (на 63 години), който обитава една от съседните къщи. Двамата били в нормални отношения, като възрастният мъж понякога давал на Й. пари на заем.
В началото на м. септември 2019 г. Н. М. напомнил на обвиняемия за дължимата от него сума в размер на 35 лева, като получил отговор, че „ще ги получи друг път“.
Около 00.30 часа на 16.09.2019 г. Н. М. гледал телевизия в къщата си, когато чул счупване на стъкло откъм входната врата. Мъжът излязъл и видял В. Й. във видимо нетрезво състояние. Обвиняемият му заявил, че „дошъл да си изчисти сметките“ и го ударил в гърдите. Пострадалият паднал надолу по стълбите. Нападателят го заплашил, че „ще му изкорми червата“.
Съпругата на М. станала свидетел на случващото се. Казала на Й., че ще се обади в полицията. В следващия момент обвиняемият взел дървена летва и с нея нанесъл удар в областта на слепоочието на пострадалия. Чувайки, че жената подава сигнал на телефон за спешни повиквания 112, нападателят избягал.
На място пристигнали полицаи и лекарски екип. Пострадалият бил настанен в болница в гр. Благоевград, където му била оказана медицинска помощ. От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесените от обвиняемия удари Н. М. получил мозъчно сътресение, разкъсно-контузна рана в слепоочната част на главата и хематом на клепачите.
След изписването на пострадалия от болничното заведение, възрастният мъж избягвал да излиза извън двора на къщата си, тъй като не желаел да среща В. Й. Следобед на 16.10.2019 г., пенсионерът седял на пейка, когато покрай имота му минал обвиняемият. Й. отново бил видимо пиян и отправил заплахи спрямо М. с изразите: „ке има втори рунд“, „ке ти изкарам цървата“, „няма кой да те спаси“, „ке влезна през оградата и ке те удуша, утепам и след това и излежа“.
Отправените закани породили реален страх в съзнанието на пострадалия, че могат да бъдат осъществени. Възрастният мъж, който бил трудноподвижен и ползвал бастун, изпитвал постоянен страх за живота и здравето си. Н. М. знаел, че обвиняемият няколко пъти изтърпявал наказания в затвора, както и че постоянно носи нож в дрехите си.
Предстои наказателното производство срещу многократно осъждания В. Й. да продължи в съда.
15.09.2020, 15:38 часа
243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha