Вижте здравословните ползи от дафиновия лист

Вижте здравословните ползи от дафиновия лист Около дафиновия лист има много митове, които могат да бъдат разсеяни, сигурен е експертът по здравословно хранене и шеф-готвач Сергей Синицин. Например се смята, че се добавя към ястие цял, при това след готвене. Но това категорично не трябва да се прави, споделя той в интервю пред радио „Спутник“, цитирано от РИА Новости.
За да използваме дафиновия лист правилно, така че да дава ползи и най-ярък вкус, по-добре е да го сложите 5 или 10 минути преди края на приготвянето на ястие и не забравяйте да го извадите след това. В противен случай, заедно с етеричните масла, които придават приятен аромат, в ястието остава и горчивината му. Това е достатъчно силна подправка, трябва да се добавя към горещи ястия, така че да има възможност да се разпръсне, казва той.
Дафиновият лист е подправка, която не само придава на ястието горчив вкус и приятен аромат.
Дафиновият лист също е добър антисептик, така че често се добавя към кисели краставички. С тази подправка туршиите ще се съхраняват много по-дълго, отбелязва Синицин.
Важен момент е как да изберете и съхранявате дафиновия лист правилно.
Много хора смятат, че сухите, счупени листа, които се продават в магазин за подправки, са страхотни, но всъщност определено са стари листа. Добрият дафинов лист трябва да е равномерен, а не напукан, зелен и лъскав. Ако сте го купили някъде на пазара качествено клонче от дафинов лист, можете да го поставите в херметична опаковка и да я оставите във фризера, за да я използвате непосредствено преди готвене. По този начин тя ще запази етеричните масла възможно най-много, съветва готвачът.
16.09.2020, 10:49 часа
1043 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha