Ударна спецакция! Хванаха криминално проявен и непълнолетен, отглеждали канабис във Видинско /снимка/

Ударна спецакция! Хванаха криминално проявен и непълнолетен, отглеждали канабис във Видинско /снимка/ Полицаи са открили конопени насаждения при специализирана операция в село Ракитница, община Брегово, съобщиха от МВР във Видин.
Днес при извършена проверка в землището на населеното място униформените установили 23-годишен от Ракитница и 17-годишен от Брегово, които поливали конопени насаждения.
При огледа на местопроизшествието криминалистите иззели седем растения с височина от 90 до 170 см. Зелената листна маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Двамата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста.
Пълнолетният мъж е криминално проявен и осъждан за наркопрестъпления. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал.1 от Наказателния кодекс. Под ръководството на наблюдаващ прокурор работата по разследването продължава.
В хода на предприетите контролни и превантивни действия през вчерашния ден на територията на селото служителите на реда проверили 16 лица и 10 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили три акта по Закона за движение по пътищата и два предупредителни протокола по чл.65 от Закона на МВР. 
Полицейските операции, провеждани под надзора на Окръжна прокуратура и насочени срещу битовата престъпност в област Видин продължават, заявиха от МВР. 
 
16.09.2020, 10:58 часа
2082 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha