Становище на "Kауфланд" във връзка с публикации за качеството на предлаганото месо

Становище на "Kауфланд" във връзка с публикации за качеството на предлаганото месо По повод снощната публикация на агенция BulNews във връзка с качеството на предлаганото месо в търговските обекти, от "Кауфланд" изпратиха право на отговор. 
Публикуваме становището без редакторска намеса: 

"Във връзка с публикуваната на 16.09.2020 г. статия със заглавие „Порочна схема в „Кауфланд”! Трима шефове въртят страшна корупция с месото, прибират милиони” в интернет сайта bulnews.bg Kaufland България изразява следното становище:
Kaufland България развива своята дейност в строго съответствие с действащото законодателство. Търговската верига налага култура на пълна прозрачност и коректност в отношенията си с екип, клиенти и делови партньори. В компанията работят утвърдени специалисти с дългогодишен опит и доказана във времето висока професионална етика. 
Търговската верига работи с утвърдени на пазара доставчици и производители, които третира равнопоставено. Качеството на предлагания асортимент се гарантира посредством поети от контрагентите ангажименти за спазване на законовите изисквания включително и чрез  предоставянето на сертификати за качеството на продукцията. 
Качеството на прясното месо, което компанията предлага, е обект на строг регулярен вътрешен и външен контрол на всяка стъпка от веригата на доставка. Това гарантират и независими акредитирани институти и лаборатории. 
Статията съдържа неверни твърдения и внушения, чиято единствена цел е да урони публичния образ на компанията и нейните ръководни кадри. 
Kaufland България изразява своята категорична позиция, че в полза на българския потребител е предоставянето на достоверна информация, базирана на проверени и надеждни източници".
 
17.09.2020, 11:46 часа
1814 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha