Мадрид оттегли плана за частична блокада

Мадрид оттегли плана за частична блокада Местното правителство в Мадрид се отказа от плановете си за въвеждане на таргетирана блокада в райони с най-много случаи на коронавирус. Испанският столичен регион е най-засегнатият в страната от епидемията, информира АФП.
Антонио Запатеро, който ръководи действията срещу вируса в Мадрид, съобщи вчера, че местното здравно министерство планира да блокира хора в райони с най-много случаи на коронавирус.
Съобщението предизвика безпокойство сред жителите на най-населените и най-бедни райони на Мадрид.
Но правосъдният министър на мадридското регионално правителство Енрике Лопес заяви, че думата блокада "предизвиква страх" и подчерта, че планират само "намаляване на мобилността и контактите" в районите с висок брой на случаите, но няма да налагат блокада.
"Трябва да изпратим на населението послание за спокойствие", добави той в интервю за радио Onda Cero.
Източник от здравното ведомство в Мадрид коментира пред АФП, че на пресконференция, която вероятно ще се състои в петък ще бъдат изложени новите мерки, които ще влязат в сила от събота или понеделник, като това ще зависи кога най-рано юридически могат да се приложат.
В Испания има общо 603 167 потвърдени случая, най-много в Западна Европа, докато починалите са над 30 000. 1/3 от последните случаи са в Мадрид.
"Трябва да направим каквото е нужно, за да поемем контрол над ситуацията в Мадрид", каза здравният министър Салвадор Ила в интервю за испанско радио.
17.09.2020, 16:39 часа
572 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha