Общината ще проведе публична анкета за бъдещето на пустеещи сгради във Враца

Общината ще проведе публична анкета за бъдещето на пустеещи сгради във Враца В рамките на общественото обсъждане, на което бе дискутирано бъдещето на пустеещите сгради в района на бул. „Демокрация“, бяха направени различни предложения от представителите на обществеността. 
Кметът Калин Каменов благодари на всички присъстващи за проявената отговорна гражданска позиция и заяви, че идеите за сградите ще бъдат обобщени и подложени на публично гласуване.
„За мен няма лошо предложение, защото в дебата се ражда истината. Днес чух много смислени предложения. За мен е важно да защитим обществения интерес. Поради тази причина ще обобщим всички идеи и те ще бъдат подложени на гласуване, в което да се включат максимално голям брой врачани. На гласуване ще бъде подложен и начинът на финансиране – дали да е с публични средства, чрез кредит, чрез публично-частно партньорство или с европейски средства“, каза още Каменов. 
Сред направените предложения в публичната дискусия са – обособяването на парк с детски атракциони; изграждането на целогодишен покрит пазар или хали; създаването на подземен паркинг; обособяване на сградата като музей на стари занаяти; създаването на галерия; креативен център за деца; модерна бизнес сграда с конферентна зала; спортен център; запазване на сградата като културно-развлекателен център и др.
Всички идеи на гражданите ще бъдат обобщени на база направения фонетичен запис, като след това ще бъде публично оповестена анкета, в която всеки заинтересован да гласува.
17.09.2020, 20:00 часа
2334 4
Коментари

вангел

18.09.2020, 07:38 часа
Калинчо е с "много чисто сърце и много чисти ръце".

врачанин

18.09.2020, 07:30 часа
Каменов ела да видиш ул. Вардар има две огромни дупки стоят от две години потрошихме си колите ти ми правиш анкети.

брат ми Илиянчо

18.09.2020, 07:24 часа
В града започнаха залагания в града кой ще спечели търга за строителството на тоя обект като вече свършиха общинските терени и колко ще е комисионната.

гарга

17.09.2020, 23:57 часа
Запазване на сградата в сегашния вид и превръщането и в културно-развлекателен център "Фабриката" с галерия, зала за събития и заведения за хранене. Никакво ново строителство тип "нова сувенирна палата".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha