Учени доказаха, че редовният секс подобрява здравето

Учени доказаха, че редовният секс подобрява здравето Сексологът Беата Врубел разказа за научно доказаните ползи от интимността пред списание „Newsweek”.
Редовният секс има благоприятен ефект върху физическото и психическото състояние на човека и ни помага да се справим със стреса. Според проучване на университета в Цюрих най-ниските нива на хормона кортизол, който влияе върху развитието на стреса, са открити при хора, които са по-склонни да имат близък физически контакт с партньорите си.
При сексуалното привличане сетивата са настроени да взаимодействат с партньора, така че сексът е мощен инструмент за изграждане на отлични взаимоотношения, отбеляза Врубел.
„Процесът на интимно сближаване може да включва усмивка, еротичен разговор, масаж, или ласки – т. е. всичко, което ни доставя удоволствие“, добави тя.
Половият акт повишава нивото на ключовите антитела в организма. Един интимен контакт седмично увеличава нивата на имуноглобулин А (IgA) с 30% според проучване на университета „Уилкс” в Пенсилвания. Той предпазва тялото от вируси и патогенни бактерии, което прави човек по-малко податлив на инфекции.
Освен това сексуалната близост укрепва имунната система, има положителен ефект върху сърцето, помага за изгарянето на калории, подобрява качеството на съня и мозъчната функция и облекчава болката.
25.09.2020, 11:00 часа
785 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha