Откриха на ГКПП "Капитан Андреево" канабис за близо 37 000 лева, скрит в тайник на кола /снимки/

Откриха на ГКПП "Капитан Андреево" канабис за близо 37 000 лева, скрит в тайник на кола /снимки/ Митнически и гранични служители иззели канабис в тайник на лек автомобил на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници". 
    Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем М.Г., на 27 г., за това, че на 16 септември 2020 г., на ГКПП "Капитан Андреево", с лек автомобил, марка БМВ, с хасковска регистрация, без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 9.240 кг, на стойност 36 960 лева.
В акцията по разкриване на наркотичното вещество са участвали служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ и от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.  
Около 11 часа, на ГКПП "Капитан Андреево", община Свиленград, област Хасково, пристигнал лекият  автомобил. Шофьорът пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Колата е била проверена щателно от митнически служители. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, са били открити 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.
С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес, Окръжната прокуратура в Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г. Разследваното по случая се извършва от разследващ митнически инспектор.
18.09.2020, 14:49 часа
1357 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha