Четирима мездренчани и врачанка, настанена в Тубдиспансера, са новите случаи на COVID-19 в областта

Четирима мездренчани и врачанка, настанена в Тубдиспансера, са новите случаи на COVID-19 в областта Нови 5 случая на CОVID-19 са регистрирани в област Враца през изминалото денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. 
Четири от обявените лица са от Мездра и са диагностицирани за домашно лечение. Заразени са двама мъже на 22 и на 56 години и две жени – на 54 и на 49 години. 49-годишната жена е била контактна на вече потвърден случай. След положителните резултати от лабораторните изследвания, е започнато епидемиологично проучване. Предприети са всички противоепидемични и изолационни мерки за установените контактни лица.
Петият случай касае жена на 67 години от Враца, диагностицирана по повод оплаквания. Жената е хоспитализирана в Тубдиспансера и са предприети противоепидемични и изолационни мерки на контактните ѝ лица.
90 са пробите, които екипи на Регионалната здравна инспекция в града под Околчица са взели през изминалото денонощие. PCR – изследванията са на контактни лица на вече потвърдени случаи. Очакват се резултатите от 59 проби.
От общо 124 положителни случаи на коронавирус в областта, 19 са активни. 10 от заразените са на домашно лечение, останалите 9 са настанени в болнично заведение. 101 са излекуваните. Под карантина към този момент са 33 лица.
19.09.2020, 14:41 часа
3935 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha