Джонсън обмисля дали да затегне още мерките заради Covid-19

Джонсън обмисля дали да затегне още мерките заради Covid-19 Британският премиер Борис Джонсън е в активни консултации по въпроса дали да бъдат затегнати още повече мерките за Covid-19, след като призна, че страната е пред втора вълна на пандемията.
Има информация, че правителство обсъжда въвеждането на забрана върху общуването на членовете на различни семейства и ограничаване на работното време на заведенията. Повече от 13,5 милиона британци вече са в райони с местна карантина. Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е много вероятно в най-скоро време да бъдат наложени допълнителни ограничения в британската столица. Борис Джонсън има правомощия пряко да налага ограничения само в Англия.
Правителствата в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат собствена политика по въпроса. За последното денонощие са регистрирани нови 4 322 случая на заразяване. За първи път от 8 май насам положителните проби надхвърлят 4 000. Борис Джонсън, който по принцип не желае да налага общонационална карантина, сега призна, че страната е на прага на втора вълна на падемията. Вече споменатият кмет на Лондон Садик Хан, лидерът на лейбъристите Киър Стармър, първият министър на Шотландия Никола Стърджън и нейният уески колега Марк Дрейкфорд призоваха премиера да свика спешно заседание на Комитета за справяне с кризисни ситуации „Кобра".
19.09.2020, 16:09 часа
902 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha