Поздрав от кмета на Борован по случай обявяването на Независимостта на България

Поздрав от кмета на Борован по случай обявяването на Независимостта на България Уважаеми жители на община Борован,
Честит Ден на Независимостта на България!
22 септември е историческа дата за българския народ, която показва, че борбата за държавността трябва да продължава всеки ден.
На този ден  България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Това става 30 години след Руско-турска война от 1877-78 г., която приключва с подписания на 3 март 1878 г. Санстефански мирен договор. Така България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.
Провъзгласяването на независимостта не само е голям успех за българската дипломация, но и след него обединена България започва да се нарича царство България, а българският владетел - цар.
Стотици българи от Бесарабия след получаване на образование в Болградската гимназия се завръщат в Родината и спомагат да бъде изградена силна и независима държава.
Днес отбелязваме 112-та годишнина от провъзгласяването на Манифеста на цар Фердинанд I и нека на този ден всеки от нас преосмисли своята роля в запазването на Независимостта на България. От всеки от нас зависи колко силна ще е България и какъв авторитет тя ще има на международната арена. Убедена съм, че силната държава започва от силни и благополучни българи, успешни професионалисти и хора, обичащи родното! Бъдете здрави и щастливи!
Да живее свободна и независима България!
Да живее Българският Народ!

Кмет на община Борован
Инж. Десислава Тодорова

 
22.09.2020, 08:35 часа
1029 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha