Вторичните трусове след земетресението в Русия не спират

Вторичните трусове след земетресението в Русия не спират Земетресение удари региона Иркутск във вторник вечерта. Според Министерството на извънредните ситуации магнитудът му е бил 5.9 по скалата на Рихтер, епицентърът се намира на 15 километра от село Култук в Слюдянския район, няма жертви и ранени. Според министерството, 15 минути след основното земетресение е имало вторичен трус с магниттуд от 2- 3 степен, съобщава РИА Новости.
Трусовете се усещат на територията на 12 области, до момента не се съобщава за жертви и разрушения.
По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център заяви, че е регистрирано земетресение с магнитуд 5.3 в 18.04 UTC.
Докато жителите на региона пишат в социалните мрежи, има многократни вторични трусове.
Земетресението е усетено силно както в Усолие-Сибирское, което се намира на около 150 километра от езерото Байкал, така и в Тулун, който се намира на 470 километра.
Администрацията на Иркутск съобщи, че в града е въведен режим на повишена тревога. Спешните служби събират информация за последиците от земетресението и два спасителни екипа патрулират в града в случай на възможни щети.
Отбелязва се, че комуналната инфраструктура и стратегическите съоръжения работят нормално.
Министерството на извънредните ситуации също съобщи, че трусове с магнитуд 2.5-3 са били усетени в четири области на Бурятия, осем групи работят в републиката, за да инспектират сгради и конструкции.
22.09.2020, 10:09 часа
825 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha