Враца отбеляза Деня на Независимостта /снимки/

Враца отбеляза Деня на Независимостта /снимки/ С издигане на националния флаг на площад „Христо Ботев“ започна тържествената церемония по повод честването на 112 години от Независимостта на България, съобщиха от местната управа.
Сред официалните гости, присъстващи на събитието бе и кметът Калин Каменов.
В рамките на програмата бяха изнесени исторически факти, свързани с обявяването на независимостта през 1908 година.
Приветствие към присъстващите отправи областният управител Малина Николова „Днес, 112 години по-късно, думите от Манифеста на Българската Независимост продължават да будят душите ни, да ни тревожат, да ни припомнят, за огромното историческо значение и за решителността на тези, които с делата си изковаха бъдещето на България. Наш дълг е да се преклоним пред тези достойни мъже на отечеството, но и да намерим силните исторически и политически послания, а те са - приемственост, споделена отговорност и единност“, каза в словото си Малина Николова.
На тържественото честване присъстваха още: министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, народни представители, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, кметове на населени места от област Враца, заместник-кметовете на Община Враца – Мария Попова, Петя Долапчиева и инж. Цветан Стойчков, секретарят на Община Враца – Нина Дакева, директори на институции, ученици, жители и гости на града.
В знак на признателност и почит на загиналите за защита на българската независимост, пред паметника на Христо Ботев, бяха поднесени венци и цветя.
22.09.2020, 12:37 часа
1268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha