Моделистите на СК "Кинетик"/Русе/ доминираха на писта "Огнян Филипов" във Враца /снимки/

Моделистите на СК "Кинетик"/Русе/ доминираха на писта "Огнян Филипов" във Враца /снимки/ На 19 и 20 септември на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” във Враца при отлична организация се проведе 4-ят кръг от ДП на БФАМС за класове "нитро" и "електро он – роад" /пистови модели/. Домакин на събитието, в което взеха участие състезатели с 46 модела от шест клуба, бе „Спортно Технически Моделен Клуб“ - Враца.
Ето победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring
Кристиян Костадинов и Тодор Томов от СК „Кинетик“ /Русе/ заеха първо  и второ място, а  трети четвърти и пети са Георги Шиклев, Петър и  Боян Стаменови от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Super Stock
Кристиян Костадинов от СК „Кинетик“ /Русе/ отново е първи, втори и трети са  Боян и Петър Стаменови от СТМК-Враца. Местата от четвърто до девето място в този клас бяха окупирани от представители на домакините. 

Клас 1/10 Electric Stock - деца 
Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на „Кинетик“ /Русе/ – Венцислава Ганчева, трета е съотборничката и Радост Костадинова, а четвърта остана дебютантката в това състезание - Мелани Цветкова от СТМК –Враца.

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  
В челната тройка са двама представители на СТМК-Враца, съответно второ за Явор Антонов и трето за Никола Костов. Първо място зае Тодор Томов от СК „Кинетик“ /Русе/. Четвърто, пето и шесто място отново станаха притежание за отбора на домакините, съответно Любомир Цветомиров, Самуил Кулев и Петър Цветков.

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro
И тук в челната тройка е само един представител на СТМК –Враца, второ място за Явор Антонов. Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб „Нови Искър“, а трети остана Явор Маринов от „Моделен клуб“ /Варна/.

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и медали от Марина Ташева – член на УС на Обществен Дарителски фонд за Враца, Момчил Калистратов – Зам.-председател на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики в ОС на Община Враца и Дамян Петров – Зам.-председател на Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.
Следващо състезание от календара на БФАМС ,в което СТМК Враца ще вземе участие, е Четвърти кръг от Държавното Първенство – писта ,, Нови Искър на 26 – 27 септември, класове офф роад /бъги /.
22.09.2020, 13:07 часа
1033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha