Зам.кметът на Монтана Диман Георгиев завърши в Топ 4 на „Писта София“ /снимка/

Зам.кметът на Монтана Диман Георгиев завърши в Топ 4 на „Писта София“ /снимка/ На крачка от подиума завърши участието си във втория кръг от републиканското първенство по автомобилизъм на писта зам.-кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев.
Състезаващият се за "Старт М" (Криводол) пилот финишира с четвърто време на специално изграденото трасе в столичния кв. „Младост“. Инж. Георгиев имаше проблеми с автомобила, но добрата работа на неговите механици в бокса му позволиха да участва и да подобри класирането си от дебюта си на писта “Енос“ край пловдивското село Калояново в началото на август, когато остана пети.
Победител в най-силния клас „Макси“ стана Константин Маршавелов с „Мицубиши Ево 10“ от КА-2 Рейсинг тийм, който изпревари Илиян Царски (АСК Автоцар рали сервизи) с „Мицубиши Ево 9„ и съотборника си Камен Василев (Мицубиши Ево 10). Другият пилот на Старт М (Криводол) Румен Киров счупи полуоска на своето „Субару Импреса“ и отпадна от надпреварата.
Най-високо на подиума в клас „Спорт“, в който стартираха 16 автомобила, стъпи Йордан Методиев от АСК Дианел Рейсинг с „Хонда Сивик“, а в клас „Туринг“ първи финалната линия пресече Кольо Карастоянов (КА-2 Рейсинг Тийм) с „Хонда Сивик“.
В клас „Лада“ победата на „Писта София“ грабна Веселин Николаев (СКА Динамо). Дончо Дончев и Валери Илиев от Жикомоторспорт (Видин), и Георги Ставров от Старт М (Криводол), се наредиха на последните три места.
На 26 и 27 септември на писта „Стара Загора“ ще се проведе третият кръг от републиканското първенство по автомобилизъм на писта.
22.09.2020, 13:51 часа
2875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha