Малчуганите в Моравица стартираха учебната година с изцяло реновирана детска градина /снимки/

Малчуганите в Моравица стартираха учебната година с изцяло реновирана детска градина /снимки/ С водосвет за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Дилян Иванов, и празнична програма днес официално беше открита новата учебна година в детската градина в Моравица, съобщиха от местната управа.
Това лято забавачницата, която е филиал на ДГ "Роза" - гр. Мездра, беше ремонтирана основно за пръв път от построяването на сградата преди близо половин век.
Цялостната реконструкция на източното крило на детската градина е извършена от служители на ОбП "Чистота" и доброволци от селото с подкрепата на Община Мездра и с дарения на родолюбиви моравчани, които живеят у нас и в чужбина. Напълно обновени са занималнята, спалното помещение, приемната и съблекалнята, здравния кабинет, кухнята и складовите помещения. Старите дървени прозорци и врати са подменени с нова, PVC дограма, върху вътрешните стени е положен гипсокартон, след което те са шпакловани и боядисани, а на пода е монтиран ламинат.
В словото си при откриването на учебната година директорът на ДГ „Роза“ Габриела Стойчева благодари специално на кмета на Моравица Росен Ценов, по чиято инициатива е извършен ремонтът, на кмета на Мездра Иван Аспарухов за оказаното съдействие от страна на Общината, както и на десетките доброволци и спомоществователи за положения от тях безвъзмезден труд и предоставени безвъзмездно средства.
Думи на благодарност към всички, допринесли за успешния завършек на това добро дело, отправиха също Росен Ценов и Иван Аспарухов.
"Когато има единомислие, когато има желание за работа, нещата понякога се случват и без особен финансов ресурс", каза Аспарухов.
Защото не са важни толкова средствата - важното е, че много хора бяха въвлечени в този процес. И затова искам да благодаря на Росен за неговата непримиримост.
Сигурен съм, че ако продължим по същия начин, ще обновим цялата детска градина. А, живот и здраве, ще вземем положително решение и за учебното заведение в селото. Защото какво е едно населено място без деца, без училище?
Нека да ни е честита новата придобивка и успешна учебна година!", допълни още той.
Тържеството уважи ръководството на Община Мездра, директори на градски детски градини, родители.
През учебната 2020/2021 г. в детската градина в Моравица ще се обучават и възпитават 12 деца на възраст от 2 до 6 години. За тях ще се грижат 2 детски учителки и 1 помощник-възпитател.
23.09.2020, 16:56 часа
1051 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha