Разбиха незаконен цех за производство на олио в пловдивско село

Разбиха незаконен цех за производство на олио в пловдивско село Полицията откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност в пловдивското село Труд, съобщиха от на областната дирекция на МВР.
В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона.
63-годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания. Изискано е съдействие от областната дирекция по безопасност на храните.
Съставен е констативен протокол, издадено е разпореждане за забрана и предписание. При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти.
Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана.
Хранителните стоки са поставени под забрана и ще бъдат унищожени впоследствие, по процедура започната от БАБХ.
25.09.2020, 15:29 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha