Двама лекари от Елхово са с COVID-19

Двама лекари от Елхово са с COVID-19 "Двама лекари от Елхово - мъж от многопрофилната болница в града и жена от извънболничната помощ, са сред 15-те новозаразени с коронавирус през изминалото денонощие в Ямболска област", съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.
С положителни проби за COVID-19 са и петима служители на Областната дирекция на ДФ "Земеделие" в Ямбол. В нея работят 60 души. При проверка на място здравните инспектори са установили, че не се спазват никакви мерки срещу заразата.
Половината от служителите работят в едно помещение и не ползват предпазни маски, няма и сутрешен филтър. Изследванията на служителите продължават, установяват се контактните им лица.
Други пет положителните проби са излезли при изследване в частна лаборатория, здравните инспектори установяват кои са заразените и контактните им. Контактни на заразените са и деца, но засега не са поставени под карантина.
"Ако пробите им са положителни, РЗИ ще предприеме мерки за установяване на контактните им съученици и учители, и по преценка ще се налагат предпазни мерки на цели класове и училища", допълни д-р Генчева.
25.09.2020, 14:18 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha