Калин Каменов и общински съветници продължават срещите с жители на врачански села /снимки/

Калин Каменов и общински съветници продължават срещите с жители на врачански села /снимки/ Поредица от срещи с жителите на населените места от община Враца проведоха днес кметът Калин Каменов и общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Враца Тонка Милева, Христина Младенова и Александър Владимиров.
Веслец вече има ремонтирана входна пътна артерия, в чиято инвестиция са вложени 30 000 лв. Предстои да бъде извършен ремонт на участъци от уличната мрежа на селото. Кметският наместник Росица Вълчева заяви, че жителите настояват за изграждане на параклис, а кметът Калин Каменов увери, че част от средствата за храма ще бъдат осигурени от общинския бюджет за следващата година. Хората във Веслец поискаха да бъда изградено видеонаблюдение и да бъдат решени трайно проблемите с водоснабдяването. С доизграждането на водопроводната мрежа и асфалтирането на участъците, ще бъдат сведени до минимум авариите и ще бъдат рехабилитирани улиците.
Кметският наместник на Горно Пещене Доля Иванова отчете ремонтираните участъци от уличната мрежа в населеното място, почистените от растителност паркове и двор на детската градина. По време на срещата стана ясно, че предстои ремонт на моста над реката, като вече е в ход процедура за избор на изпълнител. Напълно възстановена е улица „Хаджи Димитър“, като по предложение на жителите, ремонтите на улиците ще продължат и в следващата календарна година. Жителите благодариха на своя наместник и на кмета Каменов за поетите и изпълнени ангажименти.
Най-важно за жителите на село Тишевица е рехабилитацията на уличната инфраструктура и изграждането на параклис, заяви кметът Минко Георгиев. Той увери представителите на ПП ГЕРБ – Враца, че със собствени средства ще бъде направен ремонт на сградата на кметството. Предстои ремонт на улица „Хан Аспарух“, а Община Враца е осигурила средства за изграждането на параклис.
Ремонт на детската градина и на покривната конструкция на битовия комбинат в село Вировско са дейностите, които ще бъдат изпълнени през настоящата година. Жителите на населеното място предложиха на ръководството на общината и на общинските съветници да бъдат инвестирани средства за подобряване на водоснабдяването. Жителите настояват за осигуряване на видеонаблюдение и ремонт на сградата, където се помещават здравните кабинети. Те предложиха също да бъде почистен гробищния парк и ремонтирана улица, водеща до него. С благодарност, кметът на селото Нанко Тодоров се обърна към представителите на ПП ГЕРБ – Враца за поетите и изпълнени ангажименти.
Засилен интерес към предстоящите дейности в село Върбица за следващата година изявиха жителите на селото. Кметът Калин Каменов представи идеен проект за изграждане на храм, за който са осигурени средства. Предстои рехабилитация на важни пътни отсечки в селото. Жителите изявиха желание за ремонтиране на две улици, едната от които води към детската градина.
Общинският съветник Тонка Милева запозна жителите на населените места с възможностите за кандидатстване на Община Враца по проекти, свързани с благоустрояването на населените места. Северозападният регион е включен като пилотен за прилагане на интегрирани териториални инвестиции. Чрез целенасочена подкрепа ще бъдат изпълнени проекти за  създаване на благоприятна среда за живеене.

 
25.09.2020, 16:47 часа
1624 1
Коментари

да

25.09.2020, 21:40 часа
Тия гербавите са ръгнали, като бесни по селата.......
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha