Луда гонка на АМ "Тракия": Хванаха криминално проявен мъж от Хасково да превозва мигранти

Луда гонка на АМ "Тракия": Хванаха криминално проявен мъж от Хасково да превозва мигранти Задържаха мъж на магистрала "Тракия" за превозване на нелегални мигранти, съобщиха от областната дирекция на МВР в София.
Около 1 часа тази нощ в района на 42 км на автомагистрала „Тракия“ автопатрул подал звуков и светлинен сигнал за спиране с цел проверка на лек автомобил „Опел Синтра“. Шофьорът не се подчинил на дадените му разпореждания и демонстративно продължил движението си в посока столицата, увеличавайки скоростта.
След преследване нарушителят е спрян успешно от полицейските служители.
Когато се пристъпило към проверка на автомобила, станала ясна и причината за проявеното неподчинение от страна на водача. В колата униформените открили 17 мъже, три жени и дете, всичките без документи за самоличност, самоопределящи се като сирийци.
На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.
Незаконно пребиваващите чужденци са отведени в РУ-Ихтиман, където работата с тях продължили служители от група „Миграция“ при областната дирекция.
28-годишният шофьор от Хасково, криминално проявен и осъждан, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.
29.09.2020, 12:58 часа
834 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha