Видински ученици завоюваха първо място на национално състезание

Видински ученици завоюваха първо място на национално състезание Виктор Петров и Кристиан Георгиев завоюваха първо място на националния кръг на състезанието IT Знайко в категория "Информационни технологии", научи агенция BulNews.
Те са деветокласници, специалност "Приложен програмист", в ПГ "Проф. д-р Асен Златгаров" във Видин. Всеки един от тях е получил индивидуална награда, въпреки че работят в екип. Състезанието минава през няколко етапа - областен, следва национален, като подготовката не спира и през лятото и е изцяло в дистанционна форма. Ръководител на презентацията е преподавателят по роботика и информационни технологии Десислава Цокова.
"Състезанието е за по-малки деца, беше в дистанционна форма и сроковете се забавиха много имат определен набор от теми и се класираха на областния кръг, в националния кръг трябваше да избират нова тема. Работеха съвместно през, финалът не се проведе присъствено, трябваше да дойдат в училище, направихме видеоклип и защитаваха своя проект. Те разбраха, че не е лесно да се направи една презентация. Много се гордея с тези деца, така ще повярват в силите си", каза тя.
Темата на деветокласниците е свързана с рециклирането на пластмасата, която е бич в съвременния свят за екологията, споделя Виктор Петров.
"По-трудно ни беше да съставим плана. Презентирането беше по-лесно, защото всичко беше готово, взимахме информация от доста източници и се стремяхме да е свързана с презентацията ни. Темата беше "Рециклиране на пластмаса". Поставили сме контейнери за определен вид пластмаса като въпросче, има и въпроси за обогатяване на знанията за пластмасата", заяви той.
Виктор Петров и Кристиан Георгиев работят от вкъщи, успяват да се подготвят като индивидуални участници и да синхронизират работата си екипно, обясни Кристиан Георгиев.
"Участвахме в правене на презентация и имахме определена тема - "Моят робот". Това беше първата част - областният кръг, продължихме с презентация в националния кръг. Понеже сме в екип, можехме да изберем да работим в презентация. Първо си изграждаме базов план и създадохме презентацията с помощта на учителя ни. Самата програма PowerPoint, която използвахме, има много различни функции, които до сега не знаехме, че ги има и е много интересно", каза Георгиев. 
29.09.2020, 15:49 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha