Берлин отказа на руското посолство достъп до Навални

Берлин отказа на руското посолство достъп до Навални

Руското посолство в Берлин получи отказ от германското външно министерство на искането за консулски достъп до Алексей Навални. Това се посочва в коментар на външното министерство на страната, пише БГНЕС.
„Напомняме, че Германия продължава да игнорира предложенията за установяване на практическо сътрудничество в интерес на изясняване на обстоятелствата от така нареченото „отравяне“ на Навални", се казва в изявлението.
Москва отбеляза, че при анализ на ситуацията, е необходимо да се вземе предвид мнението на германските лекари. "Пристигналите в Русия лекари получиха безпрепятствен достъп до Навални и подписаха документи за прехвърляне на пациента под тяхната професионална грижа", припомни дипломатическият отдел.
Руското външно министерство препоръча вдъхновителите на кампанията, целяща демонизиране на Русия и подкопаване на двустранните отношения, да се опомнят. „От своя страна оставаме готови за открит, честен и основан на факти диалог относно ситуацията с Навални“, заключи министерството.

03.10.2020, 16:16 часа
424 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha