В Дунавци отбелязаха празника си с фолклорен фестивал

В Дунавци отбелязаха празника си с фолклорен фестивал 25 състава и индивидуални изпълнители участваха в Международния фестивал "Дунавци пее и танцува" в събота. Превърналото се в традиция събитие се организира за седма поредна година по повод празника на града.
Преди старта на фолклорната програма, музикален поздрав поднесоха деца от Основно училище "Христо Ботев“ в града, след което се състоя традиционното дефиле на участниците във фестивала. Първи на сцената излязоха съставите на домакините - певческа група "Росен здравец“ и фолклорен състав "Дунавска шевица“ към читалище "Феникс-2020“.
Заради епидемичната обстановка в страната, тази година фестивалът бе проведен само в един ден. Въпреки това жителите и гостите на Дунавци имаха възможността да се насладят на изпълненията на над 25 състава и индивидуални изпълнители както от община Видин, така и от съседни общини и области. Ансамбъл "Хора Деснацъулуи“ към Културен дом "Адриан Паунеску“- село Бърка,  представи богатството на румънския фолклор. Вечерта завърши с концерт на оркестър "Видин".
Празникът на града и фестивалът са по повод 65 години от обединяването на селата Гурково и Видбол, за да бъде създаден град Дунавци.
04.10.2020, 10:36 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha