Времето: Сняг на Витоша, -3 на Мусала, жълт код за валежи във Враца

Времето: Сняг на Витоша, -3 на Мусала, жълт код за валежи във Враца Оранжев код за интензивни валежи е обявен в 6, а жълт - в други 6 области в страната за днес, 9 октомври, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Снощи на Витоша падна първия сняг при подходяща температура – нула градуса на Черни връх. Най-студено у нас бе на връх Мусала – минус 3 градуса в полунощ, съобщи НИМХ.
За днес през деня оранжев код за интензивни валежи е в сила за областите от Северна България - Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези области ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони над 35-40 л/кв. м.
Жълт е кодът в областите Враца, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Добрич. Там ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони, надхвърлящи 20-25 л/кв. м.
През деня облачността над страната отново ще бъде по-често значителна, вятърът ще бъде до умерен от северозапад.
Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 10. Дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, за София 17, по Черноморието 21-22 градуса, в Северна България 16-19 градуса, в южните райони до 20 градуса.
09.10.2020, 08:03 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha