Община Мездра за втори път получава Етикет за иновации и добро управление на местно ниво /снимки/

Община Мездра за втори път получава Етикет за иновации и добро управление на местно ниво /снимки/ Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление 2020-2022 г., съобщават от местната управа.
Това стана на официална церемония, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), която се състоя в Резиденция „Бояна“ в Деня на българската община - 12 октомври. На нея бяха връчени и Годишните награди на НСОРБ. 
Кметът на Мездра Иван Аспарухов получи високото отличие от министъра на регионалното развитие и благоустройството и председател на Национална платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво Петя Аврамова и от председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов. 
Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнато високо качество на управление от страна на Община Мездра, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро управление на местно ниво. 
Европейският етикет е със срок на валидност две години. Общините, на които е присъден, имат право са използват за свои представителни цели названието „Присъден Европейски етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа за периода 2020-2022 г.“ 
Съществен момент в настоящата, пета процедура е, че общините, на които е присъден този етикет, ще могат да кандидатстват по схема за подкрепа на малки проекти, с цел насърчаване развитието и иновациите при прилагане на принципите на добро демократично управление. 
„Тази награда е признание, че Община Мездра успешно прилага европейските принципи за добро демократично управление, за постигнато високо качество на публичните услуги, които предоставя на гражданите и за добрите практики при изпълнение на нашите политики, коментира по този повод Аспарухов. Това е и първата стъпка от ангажимента, който поехме преди една година - да върнем Община Мездра сред водещите общини в България.“
Освен Община Мездра, с Европейски етикет за иновации и добро управление 2020-2022 г. бяха удостоени още 22 общини: Берковица, Бургас, Враца, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Ихтиман, Каспичан, Кнежа, Кърджали, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян, Търговище и Челопеч. 
Община Мездра получава това престижно отличие за втори път - първият беше през 2013 г., по време на предишния управленски мандат на Иван Аспарухов.  
 
13.10.2020, 10:49 часа
960 2
Коментари

Румяна М

13.10.2020, 13:12 часа
Тия нищо не разбират от прахосване и пилеене на общински пари от НСРОБ, а пък Петя няма никакво понятие.

7878

13.10.2020, 12:39 часа
Какво "добро управление" присъждате на Калинчо, ако погледнете годишните отчети ще се разочаровате колко огромни загуби има във "финансови корекции" за сметка на Община Враца от глупаво сключени договори от обществени поръчки и проекти.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha