След положителен тест за COVID-19 на учителка: Първокласници от Русе са под карантина

След положителен тест за COVID-19 на учителка: Първокласници от Русе са под карантина

Първокласници от две паралелки в СУ "Васил Левски" в Русе са под карантина, тъй като учителка е дала положителен резултат за COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб и от Регионалното управление на образованието в крайдунавския град.
Началникът на РУО Росица Георгиева коментира, че първокласниците в продължение на 14 дни ще учат дистанционно.
На въпрос дали това ще окаже влияние на обучението им, тя коментира, че учениците в момента усвояват изписване на елементите на буквите.
"Има компенсаторни механизми, както и допълнително обучение по български език и литература. Колегите ще направят възможното, за да наваксат пропуските, които могат да се появят по време на дистанционното обучение", обясни Георгиева.
От Областния оперативен щаб информират, че през последното денонощие ученик и още един учител в Русе са диагностицирани с коронавирус.
Става дума за седмокласник в частното училище "Леонардо да Винчи". Установени са 11 контактни ученици на момчето, които ще бъдат под 14-дневна домашна карантина.
С положителен PCR тест за инфекцията е и учителка, преподавала във втори и трети клас на гимназията по европейски езици в града. Епидемичните проучвания продължават, като под карантина са 43 ученици.

13.10.2020, 14:58 часа
541 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha