ДПС и БСП внесоха искане за оставката на Цвета Караянчева

ДПС и БСП внесоха искане за оставката на Цвета Караянчева С 96 подписа ДПС и БСП са внесли искането за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Малко по-рано от левицата съобщиха, че внасят проекта на решение, тъй като Караянчева на спазвала Конституцията и законите.
Карадайъ припомни, че от движението са поискали оставката на председателката на Народното събрание преди около месец и веднага са започнали консултации с всички парламентарни групи. Заедно с БСП са събрали 96 подписа за процедурата за отстраняване, за която по правилник е необходимо да се подпишат 1/3 от народните представители или 80 души.
"Преди около месец обявихме, че започваме консултации с другите парламентарни групи за обсъждане на мотиви за искане на оставката на председателя на Народното събрание. Същата седмица проведохме срещи с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви. Аргументите на БСП ги чухме преди малко от трибуната на Народното събрание, изразени от председателя на БСП. Видяхме се с "Воля" и с част от независимите народни представители, които изразиха съгласие с мотивите, които представихме пред тях. Преди минути проектът за решението с мотивите беше внесен с 96 подписа и затова не сме търсили други колеги за подписи. В мотивите сме посочили конкретни нарушения на Конституцията и законите на страната и конкретни факти за неизпълнение на задълженията си като председател. Освен това - многобройните случаи, уронващи авторитета на институцията са известни на цялото общество, като някои от тях сме ги посочили във внесените мотиви", посочи Карадайъ.
14.10.2020, 13:54 часа
1643 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha