Терористи във Волгоград са планирали атентати /видео/

Терористи във Волгоград са планирали атентати /видео/ Членове на забранена в Русия терористична организация са планирали атентат край величествения мемориал "Майката Родина" във Волгоград, издигнат в чест на решаващата победа на съветската армия над нацистките завоеватели край града.
Терористите са ликвидирани при спецоперация.
На картата на Волгоград, намерена у терористите, мемориалът е обграден с черен цвят като цел на възможен диверсионно-терористичен акт.
ФСБ разпространи днес видеозапис на специалната операция по неутрализиране на участниците в забранената организация "Катиб Туахид уал Джихад", които подготвяли атентати във Волгоград.
От кадрите се вижда, че спецоперацията е била проведена през нощта в горска местност, където терористите имали тайно скривалище. Край телата на убитите терористи са показани съдове с взривни вещества, бутилки със запалителна смес, пирони, които трябвало да се използват като поразяващи елементи, гранати, а също и карта с възможния маршрут и местата на извършване на терористичните атентати, предава БТА.
От Центъра за обществени връзки съобщили на ТАСС, че във Волгоград са неутрализирани двама членове на забранената международна терористична организация. Тяхната дейност била контролирана от територията на Сирия.
При задържането им главатарят и неговият сподвижник, които се опитвали да изнесат средствата на терора от предварително изградения тайник, оказали въоръжена съпротива на антитерористите и били неутрализирани. Според информацията от ФСБ, участниците в междурегионалното ядро на организацията произхождали от една от страните от Централна Азия.

15.10.2020, 16:39 часа
1077 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha