Окръжният съд във Враца наказа мъж за източване на пари от Европейски фонд за земеделието

Окръжният съд във Враца наказа мъж за източване на пари от Европейски фонд за земеделието Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимия Б. Б., обвинен за извършено от него престъпление, съобщават от обвинението.
Подсъдимият Б. имал заявено участие в две схеми за обвързано подпомагане - за млечни крави и за биволи, финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. В тази връзка, на 23.10.2017 г., той подал в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ във Враца декларация, ведно с опис на документите, доказващи реализация на произведената продукция и за разпределение на новородените телета (месо). Същите следвало да отговарят на Наредбата за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
Впоследствие било установено, че Б. Б. представил неверни сведения относно количествата на реализираното мляко, като вписал в описа фактури за продажба на продукцията. В резултат на действията си той целял да получи обща сума в размер на 11 324.25 лева, която му била изплатена на основание на декларираните от него сведения.
Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.
Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
16.10.2020, 09:49 часа
1968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha