Вижте какви са лечебните свойства на черната боровинка

Вижте какви са лечебните свойства на черната боровинка В изследвания, проведени от Токийския научен университет под ръководство на проф. Чихару Нишияма, публикувано в “The FASEB Journal”, учените стигнали до извода, че полифенолното съединение, наричано птеростилбен (PSB), което притежава  силни имунодепресивни свойства, го превръща в потенциален вариант за лечение на хронични възпалителни заболявания, включително чревни. 
Д-р Такуя Яширо от екипа казва следното. “Вече знаехме, известно е, че полифенол ресвератрол оказва изразено имуномодулиращо и противовъзпалително действие при язвен колит. Затова изследвахме възможността и на други съединения, структурно приличащи на ресвератрола като нов вид лечение на възпалителните заболявания на червата”. 
Благодарение на тези открития учените определили нови възможности за лечение не само на възпалителни чревни заболявания, но и на други болести. 
“За профилактиката на много заболявания е важно да се идентифицират полезните компоненти в хранителните продукти и да се разгадае основният механизъм, с помощта на който в организма се модулират имунните отговори и хомеостазата.
Нашите резултати показват, че птеростилбенът притежава силни имуносупресивни свойства, което ни дава път към ново, естествено лечение на възпалителните чревни заболявания”, казва още д-р Яширо.   
16.10.2020, 14:04 часа
543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha