Насилието срещу животни в Гърция става углавно престъпление

Насилието срещу животни в Гърция става углавно престъпление

Жестокостта и малтретирането на животните ще бъдат квалифицирани като углавно престъпление с по-строги наказания и възможност за затвор съгласно законодателно изменение, изготвено от Министерството на земеделието, съобщи БГНЕС.
Според съобщение министърът на земеделието Макис Воридис се срещнал в четвъртък с известния активист за правата на животните Панайотис Милас, който работи с местните власти за създаването на специален отдел в рамките на общинската полиция за борба с жестокостта към животните. Целта на изменението ще бъде да улесни властите да преследват насилниците срещу животни, но и ще въведе много по-строги наказания.
Инициативата идва след два шокиращи случая на злоупотреба с животни, първият в Крит - където 55-годишен мъж окачи кучето си на дърво и го кастрира с чифт клещи, преди преминаващ турист да се намеси и да спаси живота на животното - и другия в Никая в Пирея, където учител наръга няколко пъти с нож куче в корема и гърдите, докато друг съсед го налагаше с метален прът.
Кучетата и при двата инцидента са оперирани и се твърди, че се възстановяват от нараняванията си.

16.10.2020, 15:04 часа
1127 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha