Фестивалът "Здравей, Здраве!" за трети път във Видин

Фестивалът "Здравей, Здраве!" за трети път във Видин За трета поредна година Видин ще бъде домакин на фестивала "Здравей, Здраве!". Събитието, чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти, ще предложи богата програма и интересни участници.
"Определено имаме особено голямо разнообразие - представяне на индийската култура, представяне на Фалун Дафа - китайска медитативна практика, която вече има над 100 млн. последователи по света. Разбира се, имаме упражнения за духа и тялото по системата на Учителя Петър Дънов", обясни журналистът и организатор Лидия Каменова.  
Програмата ще бъде открита с лекция на тема "Защо се разболяваме?". Тя ще бъде представена от известния психотелесен терапевт Мадлен Алгафари.
"Мадлен Алгафари е основател на т.нар. Български неорайхиански институт за писхотелесна терапия. Мадлен Алгафари има толкова много изяви и в интернет пространството, и с този институт, в който се обучават много хора, нейното обаяние и като човек, и като знания е огромен, така че смятам, че хората има какво да научат, още повече, че ще говорим по темата "Защо се разболяваме?". По-нататък продължаваме с дихателни упражнения по системата на Учителя и наш гост ще бъде един от създателите на фестивала "Здравей, Здраве!" Живко Стоилов", каза Лидия Каменова. 
Програмата продължава с "Йога на храненето - как да променим съдбата си?" - лекция на Стела Христова, известна и с псевдонима си Стела-Сачи - Сундари. Учителят по йога Валентин Колчев - Миро отново е участник във фестивала. Той ще говори по темата "Дъх, съзнание, биология".
Проф. Николина Огненска ще говори за профилактиката на здравето в източната и западната медицина. Най-често допусканите грешки в родителското възпитание ще представи психотелесният терапевт Дора Прангаджийска.
"Тук ще бъде и Николай Конакчиев, един изключително интересен човек, до неотдавна бил председател на Бялото братство в България. "Фалун Дафа - истински път за усъвършенстване на духа и тялото" ще представи Александра Ботева, която от 7 години се занимава с тази китайска медитативна практика. Накрая ще дадем думата на Димитър Карчев, хореограф в Ансамбъл "Дунав" и ръководител на фолклорния Ансамбъл при читалище "Цвят". Така че ще бъде пъстро, ще бъде цветно", увери организаторът.
Фестивалът ще се проведе на 17 октомври, от 9 до 18 часа пред залата на Симфониета Видин. Входът е свободен за всички, които се интересуват от здравословния начин на живот.
Творчески ателиета и базар ще съпътстват събитието през целия ден. Вечерта, от 18.30 часа на шлепа в река Дунав ще започне концерт на Михаела Стойкова и музикална общност "Гаяни". 
17.10.2020, 09:10 часа
625 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha