Поставиха под карантина още един клас от училище в Монтана заради заразено с коронавирус дете

Поставиха под карантина още един клас от училище в Монтана заради заразено с коронавирус дете 13-годишно дете в 7 клас от математичексата гимназия в Монтана е сред новоустановените случаи на заразени с коронавирус в областта за последното денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града на Огоста.
От понеделник класът, в който учи заразеното дете, ще е под карантина, но само за няколко дни, тъй като заболялото не е ходило на училище една седмица преди да стане ясен резултатът от теста му.
Още 10 души са дали положителен резултат за инфекцията. Седем от тях са от община Монтана, като двама са от Берковица, 1 мъж на 72 г. от Вълчедръм и жена на 73 г. от Чипровци. От всички новодиагностицирани само 1 мъж от Берковица е бил контактен на заболял преди време с коронаврирус.
23-ма са хоспитализираните в инфекциозното отделение на болницата в Монтана, в Лом пациентите са двама, са в столични клиники се лекуват трима.
136 човека са с активна инфекция в региона, 108 от тях са на домашно лечение.
От РЗИ и областния медицински съвет призовават гражданите да спазват противоепидемичните мерки – да носят маски в затворени помещения и да спазват дистанция от 1.5 м. Проверките на санитарните власти и полицията за спазване на мерките продължават, като глобата за неспазването им е 300 лева.
В същото време Австрия включи и Монтана сред регионите, откъдето в страната ще се влиза само с отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа.
17.10.2020, 10:17 часа
3242 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha