58 новозаразени с коронавирус в Сливенско и 4 жертви

58 новозаразени с коронавирус в Сливенско и 4 жертви Четирима души с COVID-19 са починали в Сливенско, съобщиха от Областния кризисен щаб.
Сред тях са 77-годишен домуващ от Дома за хора с умствена изостаналост "Качулка", с придружаващи заболявания, двама жители на Нова Загора на 77 и 78 години и пациент от община Котел на 82 години.
Общо 37 домуващи в специализираното социално заведение за мъже и жени с умствена изостаналост селище "Качулка" са с положителни проби за COVID-19, като резултатите от изследванията са от последното денонощие.
Лечението на инфектираните потребители ще се извършва на място, в изолация. Към днешна дата инфектираните потребители са 49. При направените по-рано изследвания на персонала с PCR-тестове бяха установени 42 болни лица, сред които 23 са медицински сестри и санитари.
Общият брой на диагностицираните жителите на област Сливен през последното денонощие възлиза на 58 души. Сред тях има един лекар от Сливен. Няма заболели ученици.
Към момента няма данни за инфектирани учители. 53 от новите случаи са в община Сливен, 4 - в община Нова Загора, 1 - в община Твърдица.
17.10.2020, 16:09 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha