Районният съд в Монтана наказа с 2 г. затвор рецидивист със 17 присъди

Районният съд в Монтана наказа с 2 г. затвор рецидивист със 17 присъди Районният съд в Монтана наказа с 2 години “Лишаване от свобода“ В. К. И. за извършена от него поредна кражба в условията на опасен рецидив.
На 29 юни 2020 г. подсъдимият В.К. И. влязъл в дома на Я. Г. Ц. в село Владимирово и отнел от стая в къщата метален бокс и 90 лева. Няколко дни по-късно крадецът е бил разкрит и задържан от служители на МВР и срещу него било образувано досъдебно производство.  
23 годишният В. К. И. е със 17 предишни осъждания за престъпления против собствеността. Кражбата от дома на Я. Г. Ц. той извършил две седмици след като бил освободен от затвора във Враца. След като се запозна с всички доказателства и свидетелски показания по делото съдът призна В. К. И. за виновен  в кражба, извършена при условията на опасен рецидив, тъй като само от 2015 до 2020 г. подсъдимият е осъждан пет пъти за извършване на тежки умишлени престъпления с влезли в сила присъди и от изтърпяването на наказанията му не са изтекли 5 години.
Районният съд произнесе срещу В. К. И. присъда  от 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. 
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд Монтана в 15 дневен срок.
 
 
20.10.2020, 09:18 часа
701 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha