Цената на природния газ се вдига през ноември

Цената на природния газ се вдига през ноември Предложението на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена на природения газ за ноември в размер на 27.03 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) беше обсъдено на открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ днес.
Поради усложнената епидемиологичната обстановка в страната представителите на обществения доставчик участваха в заседанието онлайн. Чрез програмата Скайп от "Булгаргаз" заявиха, че нямат забележки по доклада, изготвен от работната група на КЕВР, предаде БТА.
От "Булгаргаз" добавиха, че актуална информация за цените на европейските газови хъбове ще предоставят на енергийния регулатор на 1 ноември сутринта.
Закритото заседание на КЕВР, на което ще се реши цената на природния газ за ноември, ще е на 1 ноември от 13 часа, съобщи председателят на регулатора Иван Иванов.
С решение от 1.10.2020 г. КЕВР е утвърдила за октомври 2020 г. цена на природния газ в размер на 24.72 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).
21.10.2020, 11:38 часа
445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha