Белгия въвежда ограничения за пристигащите от три български района

Белгия въвежда ограничения за пристигащите от три български района Считано от 17 часа днес, 21 октомври, районите Североизточен (области Варна, Добрич, Шумен и Търговище), Югоизточен (области Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора) и Югозападен (София-град, Софийска област, области Благоевград, Перник и Кюстендил) в България
преминават от „оранжева“ в „червена“ зона, а районите Северозападен, Северен централен и Южен централен попадат в „оранжева зона“  и нямат ограничения при пътуването. 
Пристигащите в Белгия от „зелена“ зона не подлежат на никакви ограничения, а за пристигащите от „оранжева“ зона са определени изисквания по страни и райони, съобщават МВнР.
До 7 ноември т.г. пристигащите от „червена“ зона подлежат на задължителен тест за коронавирус само при изразени симптоми за заболяване. В зависимост от отговорите им на въпросника за самооценка, приложен към формуляра Public Passenger Locator Form, пристигащите от „червена зона“ могат да бъдат поставени под задължителна 10-дневна карантина.
Всички лица, пътуващи за Белгия със самолет или кораб, са задължени да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия, формуляр Public Health Passenger Locator Form, който се попълва и изпраща чрез интернет линк https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form. 
За пътуващите с друг вид транспорт, попълването на формуляра е задължително само при престой в Белгия, надхвърлящ срок от 48 часа. При правилно попълнен формуляр ще получите като SMS код за потвърждение (Confirmation Code), който следва да представите при чекирането си и качване на борда.
При нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected].
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция “Ситуационен център”: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
21.10.2020, 14:18 часа
869 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha