Турските власти заловиха над 200 кг кокаин на кораб от Бразилия

Турските власти заловиха над 200 кг кокаин на кораб от Бразилия Турските власти са иззели 220 килограма кокаин от кораб, пристигнал в югоизточното пристанище Мерсин, съобщи Анадолската агенция.
Според информацията корабът е пристигнал от Бразилия.
Силите за сигурност задържаха двама заподозрени, съобщи още агенцията.
Турция действа успешно срещу наркотрафика, но все още остава популярен път за контрабанда на наркотици в Европа. Освен това не трябва да се забравя и вътрешното потребление на дрога.
На 25 септември силите за сигурност извършиха операция срещу друг кораб, пътуващ от Колумбия, в средиземноморското пристанище Искендерун в южната провинция Хатай. Те откриха 5 килограма кокаин на борда на кораба под флага на Португалия, превозващ въглища, и задържаха всичките шестима членове на екипажа.
През юни миналата година Турция проведе най-голямата си операция за борба с наркотиците и задържа 67 души в „Операция„ Блатото “, насочена към банда с международни връзки в Бразилия и Холандия.
Заподозрените в операцията стоят зад пратките с наркотици, иззети от властите на различни дати, от тонове хероин, уловени през 1993 г. до повече от 18 тона кокаин, иззети през 2012 г., както и 20 тона хероин и хапчета екстази, заловени на борда кораб през 2016 г.
Според доклад на Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC) Турция е конфискувала 62% от хероина и морфина, засечен в региона извън Азия. На Турция се падат 95% от хероина и морфина, иззети в Източна и Югоизточна Европа.
21.10.2020, 14:49 часа
472 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha