Ударна спецакция във Вършец! Намериха незаконни оръжия, боеприпаси и културно-исторически ценности

Ударна спецакция във Вършец! Намериха незаконни оръжия, боеприпаси и културно-исторически ценности Вчера между 7 и 19 часа на територията на община Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на Прокуратурата, съобщиха от МВР в Монтана. 
В операцията са участвали служители на районното управление във Вършец, ЗЖУ-Монтана и 2-ма служители с едно служебно куче от сектор "Зоо полиция и Кинология" при отдел „Охранителна полиция” - ГДНП, група Берковица към МВР. В хода на акцията са извършени проверки на 7 адреса, 35 лица и 31 МПС и са образувани 3 досъдебни производства и заявителски материал.
Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети при претърсвания в две къщи в курортния град и село Долна Бела Речка, обитавани от 60-годишен и 63-годишен вършечки жители. От къща във Вършец полицейските екипи са иззели едноцевна гладкоцевна пушка и 23 боеприпаса, а от къща в село Долна Бела Речка – две пневматична пушка и едноцевна гладкоцевна пушка.
След получена информация и извършено претърсване в жилището на 76-годишна жителка на курортния град са открити и иззети множество предмети, наподобяващи културно-исторически ценности – около 50 патинирани метални предмета с форма на монети и такива пробити в единия край, предмети с форми на върхове на стрели, игли, метални пръстени с различен диаметър, гривни, част от накит, както и 16 керамични фрагмента с неправилна форма и наподобяващи старинна лампа, 7 халосни боеприпаса, кал. 7.62 мм.
При извършените процесуално-следствени действия в частен дом в кв. „Изток” са открити 4 куб. тополови дърва за огрев, без документи за произход, за което на притежателя им е съставен акт по Закона за горите и предупредителен протокол по Закона на МВР. 
Работа по случаите продължава в районното управление във Вършец.

*Снимката е илюстративна 
22.10.2020, 11:14 часа
2123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha